Megyei szinten pattogtat tovább a Pápai Kosárlabda Club

Megyei szinten pattogtat tovább a Pápai Kosárlabda Club

A klub stabil működése érdekében nem adta le nevezését az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság 2022/2023-as szezonjára a Pápai Kosárlabda Club férfi felnőtt csapata.

Tavaly még bajnoki címet ünnepelhetett a zöld csoportban a Conoil Motax KC Pápa, majd egy kevésbé sikeres piros csoportos szereplést követően szárnyra kapott a hír, miszerint több osztállyal lejjebb íródik tovább a pápai kosárlabdaélet. A pletykák végül igaznak bizonyultak.

– Az élet átírta a lapokat – mondta Hernádi Tamás, a klub elnöke. – Senkinek nem kell ecsetelni a világban zajló gazdasági folyamatokat, az elszálló rezsiköltségeket, ami természetesen egyesületünket is érinti. Egész nyáron elemeztük a helyzetünket, tervezgettünk, milyen formában lehetne jövőnk. Ennek érdekében azt a nehéz döntést kellett meghoznunk, hogy az NB I-es csapatot „elengedjük” és a megyei osztályban folytatjuk a versenyzést. Ez visszalépésnek tűnhet, de ha azt tartjuk szem előtt, hogy a pápai kosárlabdázásnak csak így lehet jövője, észszerű döntés született. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy ez a helyzet az utánpótlást nem érinti, továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a pápai és környékbeli fiataloknak edzési és versenyzési lehetőséget biztosítsunk. Ezt elősegítendő várunk 2011, 2012-es születésű fiúkat és lányokat, akikkel heti három alkalommal az Acsády tornatermében szakképzett edzők foglalkoznak.

Hernádi Tamás elmondta, az U20-as és U18-as csapat játékosai alkotják majd a megyei keretet, az edző kiléte egyelőre nem ismert, az viszont biztos, hogy dr. Vajda Balázs családi és munkahelyi elfoglaltság miatt távozik az edzői székből.

Haraszti Gábor

(forrás: papaimediacentrum.hu)