Fiatal kosárcsapat indult a bajnokságban

Fiatal kosárcsapat indult a bajnokságban

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságtól való visszalépését követően megkezdték a menetelést a megyei pontvadászatban a Pápai Kosárlabda Club fiataljai. A pápaiak mérlege egy győzelem, egy vereség.

Nyáron teljesen kicserélődött a klub felnőtt csapatának kerete, emellett távozott dr. Vajda Balázs vezetőedző és Vajda József szakmai vezető is. A PKC vezetősége végül úgy döntött, hogy a megyei bajnokságba adja le nevezését, ahol 17-18 éves játékosok ízlelhetik meg a felnőtt közeg ízét, annak minden előnyével és hátrányával.

– A tavalyi U17, U18 és U20-as csapatból alakult ki a mostani keret – mesélte Molnár István, a csapat edzője. – Nincs könnyű dolguk a gyerekeknek, hiszen 25-45 éves játékosokkal kell felvenniük a versenyt, fizikálisan természetesen hátrányban vannak, de saját bőrükön tapasztalhatják meg, milyen a felnőtt kosárlabda. Heti három alkalommal tartok edzést a fiúknak, akik nagyon lelkesek, amikor csak tudnak, jönnek edzeni, jó velük dolgozni.

2023 fiatal kosarcsapat indult a bajnoksagban b

A bajnokságban a pápaiak mellett Balatonfüred, Ajka, Veszprém, Balatonfűzfő, a Start SE valamint a Centrum Darts SE indult.

– A fordulókat mindig Balatonfüreden játsszuk, eddig két mérkőzésen vagyunk túl, a Centrum Darts SE-t 74-48 arányban győztük le, míg a Start SE-től 68-46-ra kaptunk ki, nagyjából a dobogó harmadik foka vagy a középmezőny lehet a realitás számunkra.

A pápaiak december 11-én a Petőfi SE-vel mérkőznek meg.

Haraszti Gábor

 (forrás: papaimediancentrum.hu)