Három új játékossal megkezdte az alapozást az NB I/B-s kosárlabda bajnokságra készülő Conoil Motax KC Pápa.

Az augusztus 24-ei kezdés után három edzéssel a háta mögött Győrben egy felkészülési tornán lépett először pályára az átalakult, megfiatalodott pápai csapat, melyet a szeptember végén rajtoló B csoportos bajnokságban továbbra is Kálmán László irányít majd. A korábbi válogatott játékostól megtudtuk, egy fiatal, motivált csapatot láthatnak ősszel a szurkolók, mely a megerősödött pontvadászatban igyekszik majd az élmezőnyhöz tartozni.

- Egyelőre fiatalokkal erősítettük meg a keretünket, de ez nem jelenti azt, hogy az utánpótlásból felkerülőkre ne számítanánk, ha rendszeresen járnak edzésre, meg fogják kapni a lehetőséget - tudtuk meg a csapat vezetőedzőjétől.

- A játékosmozgás miatt várhatóan alacsonyabb szerkezetűek leszünk és egyelőre irányító- és centerposzton kicsit lyukasak vagyunk, de a vezetőség ígérete szerint ebben is lesz előrelépés és sikerül még igazolnunk. A győri tornán - ahol a harmadik helyet szereztünk meg - láttam biztató jeleket, ugyanakkor össze kell még szoknunk és fizikálisan is kell javulnunk - vázolta a következő hetek feladatait Kálmán László.

Hernádi Tamás, a klub elnöke érdeklődésünkre elmondta, a többi csapattól eltérően továbbra is arra törekednek, hogy kizárólag magyar játékosok szerepeljenek soraikban, ezidáig öten távoztak és hárman érkeztek.

- A csapat magja együtt maradt, de a mezőny megerősödése miatt kénytelenek voltunk mi is igazolni. Körmendről Parcsami Kornélt, a Falcóból Németh Gábort, Pécsről pedig dr. Popgyákunik Balázst sikerült megszereznünk, de tervben van még két-három játékos leigazolása, melyek szeptember második hetében realizálódhatnak. Elköszönt klubunktól Keller Vidor, Burai Róbert, Márton László, Márton Ádám valamint Balla Péter, mindannyiuknak köszönjük a játékukat, nagy segítségére voltak a csapatnak.

A bajnokság várhatóan szeptember 27-én indul.

Haraszti Gábor
(forrás: papa-ma.hu)

Keresés

Rólunk

Örömünkre szolgál, hogy ellátogatott egyesületünk weblapjára, ahol tájékozódhat a Pápai Kosárlabda Clubot érintő legfrissebb hírekről, eredményekről.

Friss hírek

Elérhetőségek

Cím: 8500 Pápa, Várkert u. 4.

E-mail: Hernádi Tamás - hetaserleg@gmail.com