Kálmán László


Az exkluzív sorozatunk 2. részének főszereplője a Falco legendás játékosa, Kálmán László. 
A sárga-feketék irányítója 21 évet töltött a csapatnál, amellyel 2008-ban magyar bajnoki címet nyert, 78 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, többek közt az 1999-es EB-n is oszlopos tagja volt a magyar csapatnak. Pályafutása során több mint hétszáz bajnoki mérkőzést vívott meg, melynek során számos bajnoki és kupadöntőig menetelt a szombathelyi csapat ellenállhatatlan vezéreként. Játékára jellemző volt a csupaszív és agilis mentalitás, amihez rendkívüli dobókézség és magas játék intelligencia párosult. Sokszor heves vérmérsékletével megosztotta az ellenfelek szurkolótáborát, azonban kiemelkedő játéktudását senki sem vitatta. 4-szer hódította el az év játékosának járó díjat, emellett 9-szer szerepelt a magyar All-Star gálák történetében.
Tiszteletére a csapat visszavonultatta az általa viselt 8-as számú mezt. Visszavonulását követően, 2 évig a szombathelyi kispadon is kipróbálta magát.
Jelenleg az NB1/B Zöld csoportjában vitézkedő Concordia Motax Pápa KC vezetőedzője. 
Érdekesség Kálmánról: 1984 és 1992 között a Körmend saját nevelésű játékosa volt, melynek színében mutatkozott be a magyar NB1-ben, azonban legnagyobb sikereit az ősi rivális Falco KC játékosaként érte el.

(forrás: https://www.instagram.com/p/B-kZdOSpd9Z/?igshid=l998fhmdmtgw)

Keresés

Rólunk

Örömünkre szolgál, hogy ellátogatott egyesületünk weblapjára, ahol tájékozódhat a Pápai Kosárlabda Clubot érintő legfrissebb hírekről, eredményekről.

Friss hírek

Elérhetőségek

Cím: 8500 Pápa, Várkert u. 4.

E-mail: Hernádi Tamás - hetaserleg@gmail.com