A koronavírus-járvány miatt szigorú intézkedéseket vezettek be az országos szövetségek és városunk sportegyesületei.


A Pápai Egyesített Labdarúgó Club - miután a Magyar Labdarúgó Szövetség március 16-tól határozatlan időre felfüggesztette az összes utánpótlás korosztályú bajnokságát - visszavonásig felfüggesztette az összes utánpótlás korosztály edzéseit. A Perutz Stadion és az edzőpályák sem csoportosan, sem pedig egyénileg nem látogathatóak játékosaik számára.
A Magyar Kosárlabda Szövetség március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggesztette, így az NB I/B-ben játszó Concordia Motax KC Pápa egy ideig biztosan nem lép pályára. A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ elnöksége rendkívüli ülésen hozza meg.
Vízilabdázóink sem ugranak vízbe a március 21-ei játéknapon. A miniszterelnöki tájékoztatás és más szövetségekkel történt egyeztetés után a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy 2020. március 13-án éjféltől a versenyrendszerébe tartozó összes sportrendezvényt visszavonásig elhalasztja.
Közös futást nem rendeznek, egyénileg viszont lehetőség van gyűjteni a kilométereket - tájékoztatta hírportálunkat Györkös Virág a március 21-ei pápai Országfutás és a Kis Károly Emlékfutás szervezője. A sportesemény március 13-tól 22-ig tart, ezután pedig összesítik az eredményeket, így csatlakozva az országos kezdeményezéshez.
Összhangban a kormány március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a 2019/2020. tanévi diákolimpia versenyrendszere április 15-ig felfüggesztésre került. Ez idő alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított diákolimpia versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, diákolimpia versenyek nem kerülnek megrendezésre.
A Magyar Kézilabda Szövetség is felfüggesztette versenysorozatait, így visszavonásig a megyei bajnokságban szereplő Bakonyerdő Pápa és a Kilián DSE felnőtt és utánpótlás csapatai sem lépnek pályára.
Az 55 UEFA-tagállamból hatban rendeztek hétvégén bajnoki labdarúgó találkozókat: Magyarország mellett Oroszországban, Ukrajnában, Szerbiában, Törökországban és Kazahsztánban nem állt le a futballélet. Egyelőre. Az NB III-ban szereplő Perutz FC zárt kapuk mögött 0-0-s döntetlent játszott Sárváron, március 22-én pedig a Hévízt fogadja. Azt még nem tudni, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség tervezi-e a bajnokság szüneteltetését, esetleges befejezését, természetesen a döntésről hírportálunkon beszámolunk.
A pápai küzdősport-egyesületek vezetői saját döntéskörben határoznak az edzések megtartásáról.

Haraszti Gábor (forrás: papa-ma.hu)

Keresés

Rólunk

Örömünkre szolgál, hogy ellátogatott egyesületünk weblapjára, ahol tájékozódhat a Pápai Kosárlabda Clubot érintő legfrissebb hírekről, eredményekről.

Friss hírek

Elérhetőségek

Cím: 8500 Pápa, Várkert u. 4.

E-mail: Hernádi Tamás - hetaserleg@gmail.com