Sikerrel vette az NB I/B-s kosárlabda bajnokság 23. fordulóját a Concordia Motax KC Pápa, mely egy gyenge első félidő után 100 pontig jutott a Sopron ellen.

Nem túlzás azt állítani, hogy pocsék formában érkeztek a soproniak a mérkőzésre, hiszen legutóbbi hat bajnokijukat kivétel nélkül elveszítették. A pápaiaknak is volt javítanivalójuk, mivel két hete Pécsett vereséget szenvedtek (97-66).

Hazai szempontból rosszul alakult az első félidő, a pápaiak két negyed alatt mindössze 28 pontot dobtak, talán nem is volt a játéknak olyan eleme, ami kiemelhető lett volna. Gyenge védekezés, támadásban rengeteg hiba, rossz lepattanózás jellemezte az első húsz percet, joggal bosszankodott a hazai vezetőedző az öltözőbe menet. Kálmán Lászlónak sikerült rendet tennie a fejekben a folytatásra, és a második félidőre mintha egy teljesen másik csapat jött volna ki, hiszen sikerült megfordítani az állást és a harmadik negyedben - egy pont híján - annyi pontot dobott a Pápa, mint az első félidőben összesen. A feljavuló védekezésnek köszönhetően mindössze 12 pontot jegyeztek a harmadik etapban a soproniak, így a záró játékrészre már több mint 10 pont volt a hazaiak előnye. A játék képe a negyedik negyedben sem változott, a PKC a második félidőben 72 pontot(!) szerezve magabiztosan nyert, a 100-72-es végeredményt a PKC utánpótlás-játékosa, Kovács Balázs állította be.

Concordia Motax KC Pápa - SMAFC 100-72 (14-18, 14-12, 27-12, 45-30)

Kálmán László: Az első félidőben nem túl erős játékot mutattunk be, anti kosárlabdát játszottunk, a védekezés lyukas volt. A második félidőben 72 pontot dobtunk, mert agresszívek lettünk védekezésben, ebből eredményes támadójáték alakult. Tudtunk gyors kosarakat dobni. Gratulálok a srácoknak, amiért a félidőben tudtak változtatni a hozzáállásukon.

Concordia Motax KC Pápa: Balla 14, Sonyák 22/9, Hódi 7/3, Bakos, Kovács 2, cserék: Murai 17/3, Keller 4, Burai 13/3, Horváth A.3/3, Márton Á. 6/3, Márton L. 6, Kocsis 6.

A pápai csapat február 28-án Ceglédre látogat.

Keresés

Rólunk

Örömünkre szolgál, hogy ellátogatott egyesületünk weblapjára, ahol tájékozódhat a Pápai Kosárlabda Clubot érintő legfrissebb hírekről, eredményekről.

Friss hírek

Elérhetőségek

Cím: 8500 Pápa, Várkert u. 4.

E-mail: Hernádi Tamás - hetaserleg@gmail.com