Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjában az éllovas Újpestet fogadta a Concordia Motax KC együttese.

A pápaiak egy feledhető Szolnok elleni vereség és egy bravúros, idegenbeli békéscsabai győzelem (87-89) után igyekeztek egy újabb hazai sikerrel tapadni az élbolyhoz.

A forduló rangadójára egyik alapembere, a sérült Sonyák Béla nélkül készült a Concordia. Az első negyed kiegyenlített erők küzdelmét hozta, 5-5 után aztán egy 6-0-s futással a hazaiak kisebb előnyre tettek szert, a játékrész végére Burai két büntetőjével négy egységgel a pápaiak vezettek (20-16). A fej-fej melletti játék a második tíz percben is folytatódott, nem bírtak egymással a felek, s bár Széphelyi hármasával rövid időre átvette a vezetést az UTE, a hazaiak nem hagyták annyiban és ismét a maguk javára fordították a mérkőzést, a nagyszünetre megmaradt az első negyedben kialakult négypontos differencia (35-31). Egy közelivel és három sikeres büntetővel kezdte a második félidőt a Pápa, 40-31 után azonban az amerikai légiós, Rackley ponterős játékával ismét belátható közelségbe kerültek a vendéglátók (48-44), így a döntés az utolsó negyedre maradt. Ismét az első félidőben tapasztalt kiélezett kosárlabdát láthattuk a küzdőtéren, három perccel a vége előtt 63-69-nél Burai két hármasa a legjobbkor jött, amivel visszajött a meccsbe a PKC. 71-69-es állásnál Balla büntetőivel úgy tűnt, megnyeri a meccset a Kálmán-legénység, ám Pollák egy duplával kiharcolta a hosszabbítást a vendégeknek. A ráadásban Hódi és a 28 pontig jutó Burai keze a lehető legjobbkor sült el (82-78), innentől pedig már nem volt a lilák számára visszaút, a hatpontos pápai győzelmet Balla két büntetője állította be.

Concordia Motax KC Pápa - Újpest-MT 86-80 (20-16, 15-15, 15-17, 21-23, 15-9)

Kálmán László: Örülök, hogy a listavezetőt itthon le tudtuk győzni, úgy érzem, csapatként sikerült felülmúlnunk a nagyon erős ellenfelet. Azt kértem a srácoktól, hogy harcoljunk, küzdjünk és meglátjuk mire lesz elég. Gratulálok az Újpestnek, mert nagyon jó csapatuk van. Ma este a közönségünk is csodás volt, végig együtt élt a mérkőzéssel, köszönjük nekik a buzdítást.

Concordia Motax KC Pápa: Balla 13, Burai 28/12, Hódi 3/3, Horváth A. 13/9, Bakos, cserék: Murai 9, Keller 12, Márton L. 6/6, Márton Á. 2, Kocsis, Szeier, Sonyák.

A pápai kosárcsapat január 25-én Hódmezővásárhelyre utazik.

Haraszti Gábor

(forrás: papa-ma.hu)

Keresés

Rólunk

Örömünkre szolgál, hogy ellátogatott egyesületünk weblapjára, ahol tájékozódhat a Pápai Kosárlabda Clubot érintő legfrissebb hírekről, eredményekről.

Friss hírek

Elérhetőségek

Cím: 8500 Pápa, Várkert u. 4.

E-mail: Hernádi Tamás - hetaserleg@gmail.com