Motax KC Pápa – Calle Pubfood Békés 57:65 (9:26; 15:12; 16:12; 17:15)

PKC: Szanati M. 16; Keresztes 12; Horváth A. 9/6; Horváth G. 9/3; Keller 6; Hadnagy 4; Fülöp 1; Domján; Perger; Schveighoffer; Szanati G.

A békésiek nagyon elszántan érkeztek, mindenképp szerettek volna visszavágni a hazai vereség után. Ennek már az első percekben jelét is adták. 4 perc után 0:7 állt az eredményjelzőn. Ekkor ébredt a Pápa, Szanati, Keller és Horváth kosaraival 8:10-re zárkózott, de a negyed második felére “bedeszkázták” a gyűrűt a hazaiaknak. A vendégek pedig extra dobóformát mutattak, szinte nem is hibáztak, így tetemes előnyre tettek szert.

A második játékrészben minimálisan sikerült csökkenteni a hátrányt, de a felzárkózási kísérletet visszaverte a Békés. A negyed második felében a védekezés dominált, az utolsó négy percben mindössze 6 pont született.

A fordulás utáni percekben állandósult a 15 pont körüli vendég előny. A pályán nagy küzdelem folyt, a Pápa érezhetően nem adta még fel a meccset. A 25-26. percben Keresztes 7 pontot szerzett, majd Horváth hármasa is a helyére került, így a hazai csapat már csak hétpontos hátrányban volt, Az utolsó percekben a békésiek ismét 10 pontra növelték az előnyt.

A záró negyed parázs és izgalmas csatát hozott. A Pápa fokozatosan zárkózott, az 54. percben 50:54-nál a hazaiak támadhattak. Az akciót nem sikerült pontokkal befejezni, ez lökést adott a vendégeknek. Az utolsó perc elején ismét két pont volt csak a vendégek előnye de a Pápa nem tudott fordítani, mert ismét jöttek a békési hármasok.

Hatalmas csatában az extra külső dobóformát mutató Békés visszavette a pályaelőnyét. A párharc állása 1-1, a harmadik mérkőzést 21-én vasárnap rendezik Békésen.

Köszönet a pápai közönségnek, akik végig a csapat mellett álltak és igazi rájátszás hangulatot teremtettek a pápai csarnokban!

Vajda István

Keresés

Rólunk

Örömünkre szolgál, hogy ellátogatott egyesületünk weblapjára, ahol tájékozódhat a Pápai Kosárlabda Clubot érintő legfrissebb hírekről, eredményekről.

Friss hírek

Elérhetőségek

Cím: 8500 Pápa, Várkert u. 4.

E-mail: Hernádi Tamás - hetaserleg@gmail.com